Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2015.02.01)

Évközi 4. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten február 2-án, hétfőn, Urunk Bemutatásának ünnepe, 3-án, kedden Szent Balázs püspök és vértanú, 5-én, csütörtökön, Szent Ágota szűz és vértanú, 6-án, pénteken, pedig Miki Szent Pál és társai japán vértanúk emléknapja lesz.

Február 2-án, hétfőn, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén az ünnepi szentmise és a gyertyaszentelés szertartása este 6 órakor kezdődik.

Február 3-án, kedden, este ½ 6-kor imádkozzuk az Esti Dicséretet, a szentmise végén pedig Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérjük a betegségek elkerüléséért. A hagyományos Balázs-áldásban a szombati illetve a vasárnapi szentmisék végén is részesülhetnek a kedves testvérek. Kedden a szentmise után szeretettel várjuk a kedves testvéreket Biblia órára.

Február 6-án, pénteken látogatjuk az elsőpéntekes betegeket a szokott időpontokban. Az esti szentmise után közösen imádkozzuk a Jézus szíve litániát az Oltáriszentség jelenlétében.

Február 8-tól a vasárnap esti szentmiséket Nagy József atya fogja bemutatni. Ezúttal is megköszönjük Főtisztelendő Prof. Hab. Dr. Németh Gábor teológiai tanár úrnak, kisbácsai és kisbajcsi plébános úrnak, hogy 9 éven keresztül hűségesen és lelkiismeretesen ellátta a vasárnap este 6 órakor kezdődő szentmisén a szolgálatot. Köszönjük az értékes prédikációkat és mindazt a sok jót, amit Gábor atyán keresztül kapott egyházközségünk. Imádkozunk azért, hogy a megnövekedett lelkipásztori teendőkhöz az Úr Isten adjon sok erőt és lelkesedést és biztosítjuk arról, hogy mindig szeretettel látjuk itthon, plébániánkon.

Örömmel értesítjük a kedves testvéreket, hogy február 8-tól május 31-ig a Győri Hittudományi Főiskola 2 szombathelyi egyházmegyés növendéke, Kaszás Csaba Richárd IV. évfolyamos és Takács András V. évfolyamos papnövendékek rendszeres vasárnapi gyakorlaton vesznek részt plébániánkon a ¾ 9-kor és 10 órakor kezdődő szentmiséken. Szeretettel várjuk és fogadjuk Őket.   

Tisztelettel megkérjük azokat a testvéreinket, akik a folyóiratok féléves vagy éves előfizetését még nem rendezték, szíveskedjenek ezt megtenni. Nagy segítség lenne számunkra, ha minél többen előre rendelnék meg azokat a folyóiratokat, amit egyébként úgyis megvásárolnának hétről hétre, vagy hónapról hónapra. Az újságok ára, valamint az előfizetések határideje megtekinthető az újságos asztalnál.

Ahogy azt az elmúlt vasárnapokon már többször is jeleztük, február 1-től a plébánia visszaállítja az altemplom és az urnakert szerződésben rögzített rendjét. Kérjük a kedves hozzátartozókat, hogy segítsék munkánkat azzal, hogy csak a szerződésben meghatározott módon és helyen helyezzék el az altemplomban és az urnakertben a virágokat, és a mécseseket. Köszönjük együttműködésüket.  

Előre jelezzük a képviselőtestület tagjainak, hogy a 2014-es zárszámadás és a 2015-ös költségvetés megvitatásával és megszavazásával kapcsolatos ülésünk február 15-én, vasárnap lesz az esti szentmise után.