Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

VIII. Győri Katolikus Ifjúsági Találkozó - beharangozó

November 8-án, szombaton, egész napos ifjúsági találkozó lesz a plébánián. A találkozó mottója Ferenc pápa október 13-án küldött Twitter-üzenete alapján: „Kedves Fiatalok! Krisztus számít Rátok! Legyetek az Ő barátai…!”

A találkozón vendégül látjuk a 2016-ban Krakkóban megrendezésre kerülő Világifjúsági Találkozó Zarándokkeresztjét és Mária ikonját, amelyek az elmúlt 30 év alatt már az egész világot bejárták. Az Ifjúsági Világtalálkozó története 1984 Virágvasárnapján kezdődött, amikor Szent II. János Pál pápa átadta az előbb említett és hozzánk érkező, mintegy 3 méter magas fakeresztet a Szent Péter-téren összegyűlt ifjúságnak, mint Krisztus végtelen szeretetének jelképét. Azóta 2-3 évenként rendeznek Ifjúsági Világtalálkozót, a kereszt és az ikon pedig szüntelenül vándorol országról-országra. Mivel a 2016-ban esedékes világtalálkozó Krakkóban lesz megrendezve, a keresztet és az ikont most a Lengyelországhoz közel fekvő országok fogadják.

Így térnek be templomunkba november 8-án, délután 2 órától este 9 óráig. Nehéz lenne megmondani, hogy a sok világrészt bejárt fakereszt és ikon előtt hányan borultak le. Nyilván volt köztük afrikai földműves, amerikai politikus, ázsiai hitét kereső ember, vagy európai szentéletű szerzetes. És most mi, a győri Szent Imre templomban összejött fiatalok térdelhetünk le előttük és meríthetünk hitet, reményt és szeretetet, valamint erőt a mindennapokhoz. Szeretettel várjuk a fiatalokat az egész Egyházmegyéből.
 
Az Ifjúsági Találkozó napját Benkó Attila fertőszentmiklósi káplán atya tartja. Érkezés és regisztráció 9 órától, majd a nap folyamán előadások, játékok és kiscsoportos beszélgetések lesznek. Este 6 órakor püspöki szentmise, melyet Dr. Pápai Lajos megyéspüspök atya mutat be, majd ezt követően gyertyás körmenet lesz az Ifjúság Keresztjével és a Mária Ikonnal. 

A találkozó részletes programja a plakáton olvasható (a képre kattintva nagyban is megnézhető)!

A találkozóval kapcsolatos hírek a Facebookon is követhetők! 

 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!