Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2014.04.06.)

Nagyböjt 5. hét

Jegyesoktatás lezárása - nagyböjti lelkigyakorlat - keresztút - Lectio Divina - Virágvasárnap - Képviselőtestületi ülés - Nagyheti szertartások

Április 8-án, kedden este ¼ 8 órakor a püspök atya előadásával és áldásával zárul a jegyesekkel folytatott beszélgetés sorozat, melynek során 13 jegyespár készült elő a házasság szentségének felvételére. Imádkozzunk a házasságra készülő fiatalokért, hogy Isten áldása és szeretete kísérje közös életútjukat.

Április 10-én, 11-én és 12-én, Virágvasárnap előtti csütörtökön, pénteken és szombaton tartjuk a nagyböjti lelkigyakorlatunkat. A lelkigyakorlatot Tájmel Antal atya, a szabadhegyi Szent Anna plébánia plébánosa vezeti. A lelkigyakorlatot vezető atya az esti szentmisék előtt és alatt délután 5 órától fog gyóntatni.

Április 11-én, pénteken este ½ 6-kor közösen imádkozzuk a keresztutat.

Április 12-én, szombaton délután ½ 5-kor várjuk a testvéreket a Szentírás imádságos olvasására, a Lectio Divina-ra, melynek témája: „Azért jöttem, hogy tüzet dobjak a földre.” (Lk12,49-53).

Április 13-án, Virágvasárnap lesz. A barkaszentelés és az Úr szenvedésének vasárnapja ünnepi szentmiséje délelőtt 10 órakor kezdődik. 

Április 13-án, jövő vasárnap este a szentmise után szeretettel várom a képviselőtestület tagjait a testületi ülésünkre.

 

Nagyheti szertartások

Április 13. Virágvasárnap

De. 10 órakor ünnepi szentmise lesz barkaszenteléssel, körmenettel. Az evangélium helyén Szent Máté passióját énekli a Schola. A szentmisére gyülekező a templomban van, a liturgia elején közösen vonulunk ki az urnakertbe.

 

Április 15. Nagykedd

Április 15-én, az este 6 órai szentmise helyett görög katolikus szertartás lesz, az ún. előszenteltek liturgiája, melyet Tóth András görög katolikus parókus vezet.

 

Április 17. Nagycsütörtök

Bazilikában.  De. 9 órakor püspöki Olajszentelési szentmise.

Templomunkban  Este 6 órakor kezdődik a szentmise az Utolsó Vacsora emlékére. A szentmise keretében lesz a lábmosás szertartása, majd a mise végén oltárfosztás, illetve virrasztás Jézus búcsúbeszédének felolvasásával.

Este 9 órakorJeremiás siralmait énekeljük.

 

Április 18. Nagypéntek

De. 9 órakor keresztút.

Este 6 órakor Urunk szenvedésének ünneplése.

 

Április 19. Nagyszombat

Reggel 9 órakor Reggeli dicséretet imádkozunk.

Este 8 órakor kezdődik a Húsvéti Vigília mise a tűzszenteléssel. Urunk feltámadásának ünnepi szertartása végén tartjuk a hagyományos körmenetet, valamint a húsvéti ételmegáldást.

 

Ápr. 20. Húsvétvasárnap – Ápr. 21. Húsvéthétfő

A szentmisék vasárnapi rend szerint lesznek: 730; 845; 1000; 1130 és 1800 órakor.

Húsvétvasárnap a 730 és a 845 órai misék végén is lesz ételmegáldás, délután 1600 órakor tartjuk a Mocorgók miséjét, és az esti szentmise előtt 1730-kor imádkozzuk az ünnepi Vesperást.