Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Hirdetés (2014.01.26.)

Évközi 3. hét
 
Hétfőn zárva az altemplom - Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe - újságelőfizetés - Balázs-áldás - Lectio Divina - betegek szentsége ünnepélyes kiszolgáltatása
 
Január 27-én, hétfőn egész nap zárva lesz az altemplom. Az altemplom látogatása ezen a napon technikai okok miatt nem lesz lehetséges. Január 27-én az iroda kivételesen délután 4 órától 6 óráig lesz nyitva. Az urnakert a szokott rend szerint reggel 8 órától este 6 óráig tart nyitva.
 
Február 2-án, vasárnap lesz Urunk bemutatásának, azaz Gyertyaszentelő Boldogasszonynak főünnepe. A gyertyaszentelés szertartása, a körmenet és az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik. Szeretettel kérjük a képviselőtestület tagjait, hogy az esti szentmise után szíveskedjenek segíteni a templom karácsonyi időszak utáni rendbetételében. Egyúttal előre jelezzük a képviselőtestület tagjainak, hogy a 2013. évi zárszámadás és a 2014. évi költségvetés ismertetése február 9-én, vasárnap este a szentmise után lesz a képviselőtestületi gyülés keretében.
 
Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy az újságok 2014. évi előfizetésére még egy hét áll rendelkezésre. Tájékoztatásul feltüntettük és a hirdetőtáblán, illetve az újságos asztalon elhelyeztük az újságok előfizetés nélküli és előfizetett darabonkénti árait. Előfizetni a sekrestyében lehet a szentmisék után. Az előfizetések határideje február 2.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy február 3-án, hétfőn Szent Balázs püspök emléknapja lesz. A hagyományos Balázs-áldásban február 3-án, hétfőn, az este 6 órakor kezdődő szentmise végén, és február 9-én, vasárnap, minden szentmise végén lehet részesülni.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy február 8-án, szombaton megkezdődik a 2014. évi Lectio Divina sorozatunk. A Lectio Divina-t Tájmel Antal atya tartja. A Biblia imádságos elmélkedő olvasásának éves programja megtekinthető a faliújságon.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy február 11-én, kedden este 6 órakor ünnepi szentmise lesz, melynek keretében a betegek szentségében részesítjük rászoruló testvéreinket. Kérjük, hogy aki a betegek kenetét szeretné felvenni, jelezze szándékát hétfőtől kezdve a hivatalos órákban a plébánia irodáján. A betegek szentsége felvételének feltétele a megszentelő kegyelem állapota, ezért kérjük a testvéreket, hogy a szentség felvétele előtt végezzék el szentgyónásukat. Szentgyónási lehetőség a betegek szentségét felvevők számára február 11-én délután 5 órától lesz templomunkban.
 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!