Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.12.01)

„A” év – Advent 1. vasárnapja

Szent Imre naptár - rorate szentmisék - 2014. évre miseszándék előjegyzés - elsőpéntekes betegek, karácsonyi gyónás - görög katolikus szertartás - Mikulás - második gyertyagyújtás - adventi zenei áhítat - szabad miseszándékok - Boldog Vilmos püspök tisztelőinek miséje - Ádventi Keresztény Könyvvásár az Egyetemen - Mária Rádió aláírásgyűjtés

Advent 1. vasárnapjától a szentmisék végén megvásárolható a templomunk, egyházközségünk életét bemutató Szent Imre naptár. Plébániai naptárunk ebben az évben kétféle méretben lesz elérhető. A nagyobbik naptár ára 850,- a kisebbik naptár ára pedig 800,- forintba kerül. A kisebbik naptár a jövő héttől lesz kapható. Kérjük, hogy a naptárok megvásárlásával támogassák egyházközségünket. 

December 2-tól, hétfői naptól minden hétköznap reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmisék. Az esti szentmisék időpontja változatlanul 18 órakor lesz.

December 2-tól lesz lehetséges előjegyeztetni a szentmise szándékokat a 2014. esztendőre. A szentmisék előjegyzése a hivatalos órákban lehetséges az irodán.

December 6-án lesz az elsőpéntekes betegek látogatása Kérjük, hogy akinek idős, vagy beteg hozzátartozója az ünnepek előtt az otthonában szeretné elvégezni karácsonyi szentgyónását és szentáldozását, december 5-ig jelezze ezt a szándékát az irodán, vagy a sekrestyében.

December 6-án, pénteken reggel 6 órakor görögkatolikus szertartás lesz templomunkban. A szentmisét Tóth András parókus mutatja be.

December 7-én, szombaton délután 4 órakor szeretettel várjuk a gyerekeket templomunkba, ahova ellátogat hozzánk a Mikulás. A mikulás ünnepi fogadásában a Péterfy Sándor Evangélikus Iskola és Oktatási Központ katolikus hittanosai lesznek segítségünkre. 

December 7-én, szombaton este ¾ 6-kor tartjuk a második gyertyagyújtást. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket.

December 8-án, vasárnap délután ½ 5-kor Simon Bence közreműködésével ütőhangszeres adventi zenei áhitat lesz templomunkban. Bence, Simon Csaba képviselőtestületi tagunk és  Braun Ildikó, a Schola karvezetőjének fia, aki az idén májusban, Vilniusban megrendezett V. Nemzetközi Ütőhangszeres Verseny legmagasabb korcsoportjának győztese, amihez ezúton ismételten is gratulálunk neki.

December hónapban a következő napokon vannak még szabad szentmise szándékok: dec. 12. csütörtök reggel 6 óra, dec. 13. péntek reggel és este 6 óra, dec. 20. péntek reggel és este 6 óra, dec. 21. szombat reggel 6 óra és dec. 28. szombat este 6 óra.

Boldog Vilmos püspök tisztelőinek első hétfői szentmiséjét december 2-án, hétfőn este 6 órai kezdettel Finta József csepregi esperesplébános, ezüstmisés atya mutatja be a Bazilikában.

A győri Ökumenikus Egyetemi Lelkészség szervezésében „Ádventi Keresztény Könyvvásár” lesz december 4-én, szerdán 900 és 1700óra között a Széchenyi István Egyetem aulájában (Egyetem tér 1.) Szeretettel várják az érdeklődőket.

A Mária Rádió képviselői azzal keresték meg plébániánkat, hogy aláírásunkkal támogassuk a Médiatanácshoz intézett kérésüket, amellyel a Mária Rádió frekvenciát szeretne kapni Győr településen. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a kitett űrlapokon aláírásukkal segítsék a Mária Rádió ügyét.