Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.10.13)

Évközi 28. vasárnap

Gitáros szentmise - Mocorgók miséje - képviselőtestületi ülés - gyűjtés a missziók javára - Mécses árának változása - Zarándoklat Zircre és Veszprémbe - Parancsolt ünnepek változása

Október 19-én, szombaton, az esti szentmisén plébániánk gitáros ének- és zenekara fog énekelni.

Október 20-án, vasárnap délután 4 órakor Szeretettel hívjuk és várjuk a kisgyermekes családokat a Mocorgók miséjére.

Október 20-án,vasárnap este a szentmise után a képviselőtestület tagjait szeretettel hívjuk és várjuk az első őszi ülésünkre.

Október 20-án,jövő vasárnap, gyűjtést tartunk a missziók javára. A kedves testvérek nagylelkű adományait előre is köszönjük.

Mécses árának változása
Értesítjük a kedves testvéreket, hogy a 4 éve változatlan árú piros mécsesek október 15-től 80 forintba fognak kerülni az altemplomban. Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy az altemplomban biztonsági okokból csak a kitett piros mécsesek használhatók, és kizárólag az állványon elhelyezve szabad azokat meggyújtani. A szabványostól eltérő mécseseket elfújjuk és leszedjük az állványról és nem engedjük végigégni, így kérjük, szíveskedjenek mellőzni ezeket.

2013. október 30-án, szerdán ismét zarándoklatra indulunk a Szent Imre templom 70. ünnepi évének keretében Zircre illetve Veszprémbe. A program részeként megnézzük a gyönyörűen felújított apátságot Zircen, szentmisén veszünk részt az apátsági templomban, majd meglátogatjuk a Természettudományi Múzeumot és továbbutazunk Veszprémbe, a királynék városába. Az Érseki Székesegyház, a Gizella Királyné múzeum, valamint az Érseki Palota látogatása után az esti órákban érkezünk vissza Győrbe.

Indulás: reggel 8 órakor a Szent Imre templom elől, részvételi díj a belépőjegyekkel együtt 4300 Ft/fő (2600 Ft/fő útiköltség, 1700 Ft/fő 3 helyre érvényes belépőjegy). Jelentkezni lehet a plébánia irodáján október 28-ig a hivatalos órákban.

Parancsolt ünnepek változása
Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció április 10-én kelt levelében engedélyezte, hogy Magyarországon Vízkereszt ünnepe ezentúl január 6-án kerüljön megünneplésre. A hatályos rendelkezés értelmében Mindenszentek és Vízkereszt ünnepe a magyarországi egyházmegyékben mostantól parancsolt ünnep lesz, amelynek értelmében november 1-jén és január 6-án kötelező lesz a szentmisén való részvétel.