Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.06.09.)

Évközi 10. vasárnap

Köszönetnyilvánítás - ereklyék búcsúztatása - szülői értekezlet a hittantáborozóknak - képviselőtestületi megbeszélés - Te Deum - Horváth Dori Imre apát úr rubinmiséje - Barkó Gábor Ágoston papszentelése és első szentmiséje

 

Megköszönjük a kedves testvéreknek, hogy olyan szép számban és kitartóan részt vettek templomunk felszentelésének 70 évfordulójára megrendezett ünnepeinken. A szent magyar királyi család járjon közben minden családért egyházközségünkben és kívánjuk, hogy Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre hite és buzgósága lobogjon mindannyiunk szívében.

Június 9-én, vasárnap délután 3 órakor imádkozzuk az Örvendetes Rózsafűzért. Délután ½ 4 körül kezdődik az ereklyék búcsúztatási szertartása. A délutáni imádság idején együtt mondjuk az esti dicséretet a templom szenteléséről, majd az imaóra végén közösen imádkozzuk a magyar szentek litániáját az Oltáriszentség jelenlétében. A szentóra szentségi áldással és a himnuszokkal záródik. A búcsúztatásra várjuk mindazokat, akik jelentkeztek a zarándoklatra, de természetesen jöjjünk el minél többen e szép délutáni szertartásra. Délután ¾ 5 órakor indulunk a busszal Balatonalmádiba, ahova zarándoklat keretében visszakísérjük az ereklyéket. Az ünnepi szentmise Almádi Szent Imre templomban este 7 órakor kezdődik.

Június 10-től reggelente nem tartunk laudest, a templomot 8 órakor nyitjuk. Június 10-től a hétfő esti gitáros imádság, a „Lélekzetvételnyi csend is szünetel.

Június 11-én, kedden este 5 órára szeretettel várjuk a hittantábor résztvevőinek szüleit a templomban tartandó szülői értekezletünkre.

Június 15-én, szombaton este a szentmise után szeretettel várom a képviselőtestület tagjait megbeszélésre a plébániára. A szombat esti szentmisén templomunk gitáros ének és zenekara fog játszani.

Június 16-án, délelőtt ¾ 9-kor tartjuk a tanév záró szentmisét, a Te Deum-ot. Kérjük, hogy a hittanos gyermekek bármelyik iskolába is járnak, jöjjenek el, mert ekkor kerül sor az egész évi szentmise látogatás és hittan eredmény kiértékelésére.

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy Horváth Dori Imre apát úr június 23-án, délelőtt 10 órakor koncelebrált szentmise keretében mutatja be rubint miséjét, papszentelésének 70. évfordulója alkalmából. Mivel ezen a szentmisén szeretnénk megköszönni apát úrnak ünnepélyes keretek között, hogy több mint 10 esztendőn keresztül hűséges gyóntatója és kisegítő lelkipásztora volt egyházközségünknek, kérünk mindenkit, hogy aki csak teheti, jöjjön el e szép hálaadó ünnepre.

Ugyancsak előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy Barkó Gábor Ágoston, bencés szerzetes, diakónus, aki több éven keresztül ministránsa volt egyházközségünknek és plébániánk területéről származik, papszentelésének és első szentmiséjének nagy ünnepéhez érkezett.

A papszentelés 2013. június 28-án, pénteken este 6 órakor kezdődik a tihanyi apátsági templomban, melyre zarándokbuszt szervezünk. A zarándoklatra jelentkezni lehet hétfőtől a hivatalos órában az irodán.

Az újmisés atya első szentmiséjét 2013. június 29-én, szombaton délután 5 órakor mutatja be templomunkban. Június 29-én tehát az este 6 órás szentmise elmarad, helyette 5 órakor kezdődik az újmise.