Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.06.02.)

Úrnapja

Templomunk felszentelésének 70. évfordulója - lelki napok Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre tiszteletére - Jézus Szíve főünnepe - Boldogságos Szűz szeplőtelen szívének ünnepe - az ereklyék búcsúztatása, zarándoklat Balatonalmádiba 

 

 

Június 3-án, hétfőn lesz templomunk felszentelésének 70. évfordulója. Reggel 8 órakor szentmise a felszentelés emlékére, majd az esti szentmiséig a templom egész nap látogatható lesz. A képviselőtestület tagjai vezetésével őrizzük a szent ereklyéket. Este 6 órakor ünnepélyes püspöki szentmise, melynek végén körmenetet tartunk az Oltáriszentséggel, és a Magyar Szent Család ereklyéivel a feltámadási körmenet útvonalán. Az szentmisén közel 30 olyan atya, illetve papnövendék fog részt venni, akik plébániánkról származnak, illetve plébániánkon szolgáltak. A szentmise után rövid találkozásra lesz lehetőség az atyákkal illetve a vendégekkel a templom kertjében.

Június 4-én, kedden Szent Istvánt köszöntjük. Reggel 7 órakor ünnepi reggeli dicséret, 17.30-kor ünnepi esti dicséret, majd szentmise Szent István tiszteletére.

Június 5-én, szerdán Boldog Gizellát köszöntjük. Reggel 7 órakor ünnepi reggeli dicséret, 17.30-kor ünnepi esti dicséret, majd szentmise Boldog Gizella tiszteletére.

Június 6-án, csütörtökön Szent Imre herceget köszöntjük. Reggel 7 órakor ünnepi reggeli dicséret, 17.30-kor ünnepi esti dicséret, majd szentmise Szent Imre tiszteletére.

Június 7-én, pénteken Jézus Szíve főünnepe lesz. Reggel 7 órakor ünnepi reggeli dicséret, 17.30-kor ünnepi esti dicséret, majd szentmise Jézus Szíve tiszteletére. A szentmise végén imádkozzuk a Jézus szíve litániát. A templom ismét egész nap nyitva és őrizve lesz, de egyúttal szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket, kapcsolódjanak be minél többen közös imádságunkba. Június 7-én, elsőpéntek lesz, a betegeket a szokott időpontban látogatom.

Június 8-án, szombaton a Boldogságos Szűz szeplőtelen szívének ünnepe lesz. Reggel 7 órakor ünnepi reggeli dicséret, este 17.30-kor ünnepi esti dicséret, majd szentmise Szűz Mária tiszteletére.

Június 9-én, vasárnap délután 3 órakor lesz az ereklyék búcsúztatási szertartása. A búcsúztatásra várjuk mindazokat, akik jelentkeztek a zarándoklatra, de természetesen jöjjünk el minél többen e szép délutáni szertartásra. A délutáni imaóra végén közösen imádkozzuk a magyar szentek litániáját, majd délután ½ 5 órakor indulunk a busszal és zarándoklat keretében az ereklyéket visszakísérjük Balatonalmádiba. Az ünnepi szentmise Balatonalmádiban este 7 órakor kezdődik Szent Imre templomban.

Szeretettel kérem a Szent Imre egyházközségünk híveit, tekintsük egészen rendkívüli alkalomnak és nagy kegyelemnek, hogy köztünk vett szállást 10 napra az Árpád-házi Magyar Szent család Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéje. Jöjjünk el többször imádkozni. Ezekben a napokban a templom jóval többet lesz nyitva, mint egyébként, hirdessük mindenkinek a városban, akivel csak találkozunk, hogy a 70 éves Szent Imre templom szeretettel várja az imádkozó győri magyar szívű és érzelmű embereket, akik örömeik gondjaik között magyar szentjeink közbenjárását kérik a hitetlenség és közömbösség megszüntetéséért.