Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.05.26)

Szentháromság vasárnapja

Magyar Szent Család ereklyéinek fogadása - egész napos szentségimádás - Úrnapja - templomszentelés előesti szentmiséje a Collegium Musicum Jaurinense közreműködésével - templomunk felszentelésének ünnepe - zarándoklat

 

Május 30-án, csütörtökön, a Szent Jobb ereklyéjének átvitele ünnepén megkezdődik templomunk felszentelése 70. évfordulójának ünnepi programsorozata. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket csütörtökön délután 5 órára a Magyar Szent Család, Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéinek fogadására. A fogadás szertartása a templomban lesz, ahova a Balatonalmádiból érkező 50 fős zarándokcsoport, valamint katonai díszőrség kíséri be az asszisztenciával az ereklyéket. Kérjük a Szent Imre egyházközség híveit, hogy 5 óra előtt foglalják el helyüket a templomban. Kérjük az első padokat szabadon hagyni a vendégeknek. Az ereklyék elhelyezése után imádkozzuk az ünnepi Esti Dicséretet, majd este 6 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, melyet Szabó János atya, Balatonalmádi plébánosa mutat be.

Május 31-én, pénteken egész napos szentségimádás lesz. Reggel 7 órakor szentmise, majd szentségkitétel, 08.00 órától a hívek egyéni szentségimádása 15.30-ig. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a kitett lapon iratkozzanak fel a szentségimádásra. 15.30-16.30-ig az ifjúsági zenekar, 16.30-17.00-ig a képviselőtestület, 17.00-17.45-ig pedig a hívek közös szentségimádása lesz. Este 6 órakor ünnepi szentmise, majd a szentmise végén énekeljük az utolsó ünnepélyes loretói litániát.

Június 1-jén, szombaton reggel 8 órakor nyitjuk a templomot. Az ereklyék egész nap látogathatók lesznek. Szeretettel kérjük a testvéreket, jöjjenek el minél többen imádkozni és a szent ereklyék előtt a magyar szentek közbenjárását kérni hazánkért, nemzetünkért.

Június 2-án, vasárnap Úrnapja lesz. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik. A szentmise végén tartjuk az úrnapi körmenetet az Erzsébet-ligetben, ezen a napon fél 12-kor nem lesz szentmise templomunkban. Kérjük a testvéreket, hogy aki csak teheti, az előttünk álló héten hozzon virágszirmot körmeneten való hintéshez, és helyezzék el azokat az altemplomnál kitett dobozokban. Előre is köszönjük.

Június 2-án, vasárnap este 6 órakor a szentmisét a templomszentelésről imádkozzuk. A szentmise végén megkoszorúzzuk a templom bejárata melletti Apor-emléktáblát, valamint Szelestey Béla templomépítő plébánosunk sírját az altemplomban. A szentmisén közreműködik a Collegium Musicum Jaurinense, a győri Bencés Gimnázium Kórusa. Művészeti vezető: Kelemen Áron OSB atya. A Szentmise után közösen imádkozzuk az Olvasmányos Imaórát a templom felszenteléséről.

Június 3-án, hétfőn lesz templomunk felszentelésének 70. évfordulója. Reggel 8 órakor szentmise a felszentelés emlékére, majd este 6 órakor ünnepélyes püspöki szentmise, melynek végén körmenetet tartunk az Oltáriszentséggel, és a Magyar Szent Család ereklyéivel a feltámadási körmenet útvonalán. A szentmisén közel 30 olyan atya, illetve papnövendék fog részt venni, akik plébániánkról származnak, illetve plébániánkon szolgáltak.

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy még lehet jelentkezni arra a zarándokbuszra, amelyet június 9-én, vasárnap délutánra szervezünk Balatonalmádiba. Mivel ezzel a zarándoklattal zárulnak az ünneppel kapcsolatos nyári programok, szép lenne, ha megtöltenénk azt a 60 fős buszt, amelyet külön rendeltünk meg erre az alkalomra. Mivel eddig csak 27-en jelentkeztek, szeretettel buzdítom a testvéreket a részvételre. A zarándokút ára 1500 Ft, jelentkezni lehet a hivatalos órában, az irodán.