Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.05.05)

Húsvét 6. vasárnapja

Lorettói litánia - Lectio Divina - beavató szentségek ünnepélyes- kiszolgáltatása felnőtt katekumenek részére - képviselőtestületi ülés - bérmálás - KÉSZ-rendezvény - Szent Imre Értesítő - májusi Hitvallás, összeállítás templomunkról

 

Májusban minden este a szentmise befejező áldása után közösen énekeljük a lorettói litániát.

Május 11-én, délután ½ 5-kor várjuk ismét a testvéreket a Szentírás imádságos olvasására, melynek témája: „Bízzál, kelj fel, téged hív!” (Mk 10,46-52). A lectio divinát Tájmel Antal atya, a szabadhegyi Szent Anna templom plébánosa tartja.

Május 12-én, vasárnap a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében 12 felnőtt testvérünk járul a beavató szentségek (keresztelés elsőáldozás, bérmálás) valamelyikéhez. Imádkozzunk a szentségek felvétele előtt álló testvéreinkért.

Május 12-én, vasárnap este a szentmise után szeretettel várjuk a képviselő testület tagjait megbeszélésre, a plébániára.

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a bérmálás szertartása május 19-én, Pünkösdvasárnap délután 3 órakor lesz templomunkban. A bérmálás szentségét Dr. Pápai Lajos megyéspüspök atya szolgáltatja ki 79 fiatalunknak.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete szeretettel hívja a testvéreket, május 7-én, kedden este 6 órától a Győri Nemzeti Színházban tartandó 200. jubileumi kerekasztal – beszélgetésére. Meghívott vendégek: Orbán Viktor miniszterelnök, Harrach Péter a KDNP parlamenti frakcióvezetője és Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont Intézet vezérigazgatója. Részletek a faliújságon olvashatók.

Megjelent a Szent Imre Értesítő májusi száma, melyből megismerhető templomunk felszentelése évfordulójának ünnepi programsorozata.

Megjelent a Hitvallás,a Győri Egyházmegye lapjának májusi száma, amelyben többek között olvashatunk a 70. évét ünneplő plébániánk jövőképéről, találkozhatunk Tájmel Antal atya cikkével amelyet „A tanítványok küldéséről” írt, beszélgetést találunk Eperjes Károly Kossuth-díjas színművésszel, továbbá részesei lehetünk annak az interjúnak, amit Kiss Tamás készített Varga Józsefné Dr. Horváth Mária Egyetemi docenssel Győrről, mint a szakrális értékek városáról.

Imádságos szeretettel köszöntjük mindazon testvéreinket, akik a héten ünneplik név- vagy születésnapjukat – a jó Isten éltesse őket nagyon sokáig. Külön imádságainkba foglaljuk az édesanyákat, nagymamákat és a dédnagymamákat valamint az érettségiző diákokat.