Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Vidd tovább a lángot!

„Kinek van durva szőrű plüssállata?” „Tudnál hozni madárhangot?” „Lesz elég kendő?” „Próbáljuk ki magunkon a színházat…” „Ezt még át kéne írni…” Ilyen és sok más hasonló mondatokkal kezdődött számomra, számunkra a VI. Győri Katolikus Ifjúsági Találkozó.

Immáron hagyományosan Szent Imre ünnepéhez kapcsolódóan szerveztük meg ezt az egyházmegyei ifjúsági napot plébániánkon. Több mint 80 fiatal hallotta meg a hívást és a felszólítást: Vidd tovább a lángot!

 

Vendégünk dr. Füzes Ádám atya volt, a budapesti Szent Család plébánia plébánosa. Bár már többször sikerült vele találkoznom, rendkívül meglepett az előadással: kezdésként elemeztük a fáklyát, részekre bontottuk, megállapítottuk, hogy egy ilyen kis egyszerű szerkezethez hány és hány ember munkája szükséges. A továbbiakban hallhattunk kötelekről, amik szakadnak, és amik nem, kötelékeinkről, amik változnak, lazulnak, de vannak köztük, amik biztos fogódzót nyújtanak (Isten, család).

A délután folyamán a résztvevők kiscsoportokban is elmélyedhettek ezekben a témákban személyes tapasztalataikat összegyűjtve: hobbiról, mint az önként vállalt kötelékről, barátságról, házasságról. Írtak történetet az elköteleződésről (megadott szavakkal), továbbvitték a lángot (pl. a Plazába), csoportfáklyát készítettek – minden eddigi és aznapi tapasztalatukról az elköteleződésen belül. Számomra nagy élmény volt a Láthatatlan színház, s gondolom, mindannyiunk számára is, bár én csak kívülről, nyitott szemmel vettem részt, öröm volt látni azt a sok kispásztort, akik kiállják a próbákat és inkább a szívükre hallgatnak az erejük helyett. Bebarangoltuk velük képzeletben a mezőt, az erdőt, tavat, bekötözünk egy sebesült farkast, megóvtuk a madarakat… Közös programként Ádám atya megörvendeztetett minket képekkel illusztrált gondolatokkal, majd csoportok tapasztalatait osztottuk meg egymással.

A napot szentmise zárta le, visszatérhettük Jézushoz, aki fényünk forrása, táplálója és célja. Vele megerősödve bizonnyal tovább tudjuk vinni a lángot. 

Bogdán Réka

A lejátszó segítségével Ádám atya délutáni előadását hallgathatjuk újra (a délelőtti előadást technikai okokból sajnos nem tudjuk megosztani), a videón a szentmise homíliáját nézhetjük újra. A fotóra kattintva a találkozó fotóiból készült válogatást tekinthetjük meg.

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!