Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Ministráns tábor - 2011.

 
   Nagyon vártuk már az idei ministráns tábort, mely augusztus 9-én kezdődött egy"hajnali" misével.
Szentmise után frissen és vidáman indult meg kis csapatunk Gábor atya, Márk atya, Vera és Jani vezetésével. Rövid vonatozás és kisbuszozás után érkeztünk meg "otthonunkba", a csapodi Csalogány Táborba. Azonnal nekiláttunk, hogy felfedezzük a nádfedeles házikókat a mezőt és a játékokat. Különösen elnyerte tetszésünket a gólyaláb, melyet Gábor atya személyesen mutatott be és a viking sakk, melyet nagyon megszerettünk. Az esti tábortűznél mindenki hálát adott valamiért, mondanom sem kell, hosszú volt a lista.
   Másnap elindultunk a hűség városába, Sopronba, ahol találkozónk volt Tamás atyával és Ági nénivel. Valóságos templomtúrán vettünk részt, majd egy kicsi kápolnában misét tartottunk, melyen megismerkedtünk egy egér-hangú csengővel.
A szertartás után elzarándokoltunk a Sörházdombi-kilátóhoz, de előbb még csökkentettük egy fagyizó készleteit. A kilátónál szedrésztünk és énekeltünk Jani gitárkíséretével. Este megtanultunk Márk atyától horvátul egy dalt, az"Ez az a nap"-ot...sokat dudorásztuk. Egy vicces tornagyakorlat slágerré vált köztünk, szinte mindig azt ismételgettük (Epói ...)
   Utolsó napon lovaskocsiztunk, két fordulóval.  Összehúztuk magunkat és igaz lett a mondás, sok jó ember kis helyen is elfér. A lovaskocsizás madárdallal és gyönyörű tájjal volt fűszerezve. Igazi, remek élmény egy városi gyerek számára, pont úgy, mint a vaddisznó etetés.
   Gyorsan elrepült  a három nap,Gábor atya pakolásra kért minket. Visszafele meglátogattuk Radó Tamás atyát Kapuváron. Mindannyiunknak nagy öröm volt ez a találkozás.
   A visszautat gyorsan tettük meg és biztos vagyok abban, hogy aznap mindenki a táborról álmodott.
   Deo gracias.
 
A beszámolót írta: Baji Anna

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!