Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Madridba készülünk

63883_158427670841777_140887025929175_434550_6848119_n

2008 után idén, augusztus 15. és 21. között újra megrendezésre kerül a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó, melynek ezúttal Spanyolország fővárosa, Madrid ad otthont. Plébániánkról hárman, - Bogdán Réka, Héray Márton és én, Horváth Glória - abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy ezen az eseményen képviselhetjük a győri Szent Imre plébániát, és ezáltal egyházmegyénket, illetve Magyarországot is.

 

Az első ilyen találkozót 1986-ban, Rómában rendezték meg, és azóta 3 évente mindig más város ad neki otthont.  A világtalálkozók ötlete és megalapítása Boldog II. János Pál pápa nevéhez fűződik, aki a madridi találkozó egyik védőszentje is lesz. Minden évben több százezer, esetenként több, mint 1 millió 18 és 35 év között fiatal vett rajta részt.

A Győri Egyházmegyéből 60 fiatal zarándokol idén Madridba. Az odautazást már augusztus 10-én megkezdjük, hiszen 11-én már Ciudad Real-ban kell lennünk az előtalálkozón. Ez a város Madridtól nem messze, délre található, így 15-én már nem kell sokat utaznunk a találkozó helyszínéig, ahol minden nap lelki programokon, katekéziseken vehetünk részt, melyeket saját anyanyelvünkön hallgathatunk. A szervezők gondoskodnak arról is, hogy megfelelő módon töltsük el a szabadidőnket, ezért különféle kulturális programokat pl.: múzeumlátogatást szerveznek nekünk. 18-án lesz a találkozó csúcspontja, ugyanis ellátogat hozzánk XVI. Benedek pápa, aki majd 21-én, a madridi repülőtéren tartandó záró szentmisének lesz a főcelebránsa.

Egy ilyen ifjúsági találkozó előtt fontos a lelki előkészület. Ebben segítségünkre vannak a magyarországi szervezők, akik szinte naponta új elmélkedéseket, imádságokat juttatnak el hozzánk, hiszen nem szabad úgy tekintenünk erre az útra, mintha csak egy jó „buli” lenne, ahol külföldi fiatalokkal is lehet találkozni.

Ezúton szeretnénk kérni a kedves híveket, hogy imádkozzanak az Ifjúsági Világtalálkozón résztvevő fiatalokért, hogy lelkileg megújulva térjenek vissza hazájukba, hiszen ahogy Boldog Chiara Luce Badano mondta: „A fiataloké a jövő.(...) Csak egy életetek van, és mindent megér, hogy jól éljétek!”

Horváth Glória

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!