Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Egyházközségi képviselőtestületi ülés - 2011. május 8.

Az Egyházközségi képviselőtestület 2011. május 8-án az esti szentmise után tartotta ülését.

 

Az ülésen az alábbi témák kerültek szóba:

 1. Az ülés elején Tamás atya beszámolt az elmúlt hónap eseményeiről, s köszönetét fejezte ki a lelkigyakorlat-vezetője, a schola, az  orgonista, a szolgálatot teljesítő sekrestyések, ministránsok, takarítók, díszítők, mindenki felé, aki segített abban, hogy a szent három napot méltó módon tudjuk megünnepelni.
 2. A héten végére értek a jegyesbeszélgetések, erről röviden Borsfai László számolt be. Az idei évben először Tájmel Antal atya is tartott két előadást a jegyespároknak. A lezáró alkalmon dr. Pápai Lajos megyéspüspök úr tartott előadást a házasság szentségéről, mely után szerény agapé keretében kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség a főpásztorral, melyet a jegyesek örömmel használtak fel személyes kérdéseik megvitatásához.
 3. A Győri Szent Imre alapítvány alapítói - az eredeti alapítói szándékkal összhangban - az Alapítvány kuratóriumának megújításáról döntöttek. Az új kuratórium elnöke: dr Balázs Tamás plébános, alelnök: Tóth Imre az egyházközség világi elnöke. Titkár: Kanyóné Horváth Bernadett az egyházközség jegyzője. Tagok: Borsfai László, Harasztiné Bársonyosi Ágnes, Horváth Tibor, Soós Gábor, Vaday Tamás, az egyházközség bizottságainak vezetői. Az újonnan felálló kuratórium a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon történő nyilvántartásba vételt követően kezdi meg működését. 
 4. Május 8-án délután az első évfolyamos szeminaristák tettek látogatást plébániánkon.
 5. A májusi vasárnapokon összesen 140 gyermek járul először a szentáldozáshoz. Május végén, 29-én du. 4-kor kerül sor a bérmálásra, melynek szentmiséjét Vereckey Tamás atya végzi.
 6. Május 28-29-én a Szeretet Napok rendezvényén a szokott módon vesz részt plébániánk. A majd meghirdetésre is kerülő felhívás nyomán beérkező süteményeket a képviselőtestület tagjai csomagolján és juttatják el a rendezvény helyszínére.
 7. Június 3-án 18 órakor a teplomszentelés ünnepén ünnepi szentmisét tartunk a képviselő-testület részvételével.
 8. Június 5-én 8.45-kor tanévzáró istentisztelet, Te Deum lesz templomunkban.
 9. Június 12-én, pünkösdvasárnap a 10 órai szentmisén kerül sor a katekumenek beavató szentségekben való részesülésére. Pünkösd hétfőn 3 szentmise lesz templomunkban.
 10. Június 11-én szombaton az esti szentmisén köszön el egyházközségünktől Bellovics Gábor atya, ezt követően tartja a nyári szünet előtti utolsó rendes ülését a képviselőtestület.
 11. Június 19-én 10 órakor öltöznek be új ministránsaink.