Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Előszenteltek liturgiája

Több éves hagyományaink szerint nagykedden, az esti szentmise helyén mutatta be Tóth András parókus atya templomunkban az előszenteltek liturgiáját.

Tekintse meg galériánkat!

 

A bizánci szertartású Egyház nagyböjti előírásai között van egy különös liturgikus szabály. Ez a szabály megtiltja a Szent és Isteni Liturgia ünneplését a nagyböjt hétköznapjain. Az előírás világos: semmilyen körülmények között nem szabad megünnepelni az Isteni Liturgiát hétfőtől péntekig, az Örömhírvétel ünnepe kivételével. Szerda és péntek estére, a nagyhét első három napjára ill. néhány ünnepre azonban a Görögkatolikus Egyházunk áldozási istentiszteletet ír elő, amit az „Előre Megszentelt Adományok Liturgiájá”-nak nevez.
Ez a „Liturgia” első részében a böjti nagyvecsernye szertartásával kezdődik, az állhatatos ekténiától azonban a szokásos Liturgia menetét követi, de úgy, hogy kimaradnak belőle mindazok a részek, amelyek a kenyér és bor átváltoztatására, azaz az Eucharisztia létrehozására vonatkoznak. Ez a második rész tehát egy ünnepélyes áldozási szertartás, amelyben az áldozók az előző vasárnapon átváltoztatott Szent Titkokban részesülnek.
Az Előre Megszentelt Adományok Liturgiájáról részletesebben itt olvashat.


Forrás: www.parochia.hu

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!