Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Hirdetés (2023.08.13.)

Évközi 19. vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten, augusztus 14-én, hétfőn, Szent Maximilián Kolbe áldozópap és vértanú emléknapja, 15-én, kedden, Szűz Mária Mennybevételének (Nagyboldogasszony) főünnepe, 19-én, szombaton Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja, 20-án, vasárnap pedig Szent István király, Magyarország fővédőszentjének főünnepe lesz.
 
Augusztus 15-én, kedden, Nagyboldogasszony főünnepén parancsolt ünnep van a Katolikus Egyházban. A szentmisén való részvétel a vasárnaphoz hasonlóan kötelező. Ezen a napon 3 szentmisét tartunk templomunkban, délelőtt 1/2 8 és 11 órakor, valamint este 6 órakor. Augusztus 14-én, hétfőn este 6 órakor elővételezett szentmise lesz Nagyboldogasszony főünnepéről.
 
Augusztus 20-án, vasárnap a szokott rend szerint lesznek a szentmisék. A délelőtt 11 órakor kezdődő ünnepi szentmise végén megáldjuk az új kenyeret és szeretettel látjuk vendégül a kedves testvéreket a templom kertjében.
 
Értesítjük a kedves testvéreket, hogy augusztus 14-től augusztus 20-ig, az ünnepekre való tekintettel zárva lesz az iroda. Hivatalos ügyintézésre a héten nem lesz lehetőség. Temetési üggyel kapcsolatos teendőket telefonon előre egyeztetett időpontban lehet intézni.
 
Értesítjük a kedves testvéreket, hogy szeptembertől megnyílik a lehetőség minden nap a Nagyboldogasszony Székesegyház szentségi kápolnájában a 24 órás szentségimádásra. Kérjük, hogy akik szívesen vállalnának rendszeresen 1-1 órát az Oltáriszentség őrzésére a Székesegyházban, keressék fel ezzel kapcsolatban a plakáton megadott telefonszámon az ezzel kapcsolatos ügyintézőt.

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!