Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.11.27)

„A” év –  Advent 1. vasárnapja és hete

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a kedves testvéreknek az elmúlt vasárnap meghirdetett gyűjtés adományaiért, amellyel 118.950 forintot ajánlottak fel az egyház karitatív tevékenységének támogatására.

Az előttünk álló héten november 30-án, szerdán Szent András apostol ünnepe, december 3-án, szombaton pedig Xavéri Szent Ferenc áldozópap emléknapja lesz.

November 28-án, hétfőn megkezdődnek a hajnali szentmisék. A rorate hétköznaponként, hétfőtől szombatig, mindig reggel 6 órakor kezdődik. Hétköznaponként az esti szentmisék kezdő időpontja változatlanul 18 órakor lesz.

November 28-án, hétfőtől lehet előjegyeztetni szentmiséket a 2023. évre. A szentmisék időpontjának lefoglalására csak személyesen van lehetőség a hivatalos órákban az irodán. Telefonon decemberben nem áll módunkban szentmise időpontokat rögzíteni. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy mivel január 1-től változás lesz a vasárnapi szentmisék mennyiségében és időpontjában, minél hamarabb igyekezzenek előjegyeztetni hozzátartozóikért szentmiséket a kívánt dátumra.

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy 2023. január 1-től változás lesz a vasár- és ünnepnapi szentmisék rendjében. Vasárnaponként az eddigi 5 helyett 4 időpontban lesznek szentmisék templomunkban a következő beosztás szerint:

  • Reggel ½ 8 –kor(a szokott időpontban);
  • Délelőtt 9 órakor (a korábban ¾ 9-kor kezdődő szentmise helyett) a Családok miséje;
  • Délelőtt 11 órakor (a korábban 10 órakor és ½ 12-kor kezdődő szentmisék helyén) a Vasárnapi - Ünnepi nagymise;
  • Este 18 órakor (a szokott időpontban).

A szentmisék időpontjának megváltoztatására azért kényszerültünk, mert az egyre növekvő paphiány, valamint a megnövekedett lelkipásztori feladatok miatt rendkívül nehéz helyettes atyát találni a szentmisék zökkenőmentes ellátására. Továbbá sajnálatos tény, hogy a 10 órakor és ½ 12-kor kezdődő szentmisék szerény látogatottsága, valamint az egyre csökkenő szentmise szándékok előjegyeztetése 5 szentmise megtartását templomunkban nem teszi többé indokolttá. Megértésüket kérjük és előre is köszönjük.

Az előttünk álló egyházi év, különböző napjai során más változások is lesznek még a szentmisék mennyiségében. Mindezekről részletes tájékoztatást az irodán lehet kapni a szentmisék előjegyeztetése alkalmával, a hivatalos órákban.

Értesítjük a kedves testvéreket, hogy a jövő vasárnaptól, kísérleti jelleggel megkezdjük templomunk fűtését. A megnövekedett rezsiköltségek miatt a templom fűtésére csak a szentmisék ideje alatt lesz lehetőség. Mivel a tavalyi évhez képest többszörös anyagi terhet ró a plébániára még e minimális fűtés is, kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a külső és belső ajtók zárva tartására. Kérjük továbbá, hogy lehetőségükhöz mérten nagyobb mértékben járuljanak hozzá a fűtési szezonban a templom üzemeltetési költségeihez. Együttműködésüket előre is köszönjük.  

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!