Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.03.13.)

Nagyböjt 2. vasárnap és hét
 
Dr. Veres András megyéspüspök körlevelében a következő javaslattal fordul a Győri Egyházmegye papságához és híveihez:
 
Főtisztelendő Plébános / Plébániai Kormányzó Úr!
Mi, keresztények nagy felelősséget hordozunk a világban, mert feladatunk, hogy az Evangélium jó hírét elvigyük minden emberhez, s ugyanakkor a Krisztus által hozott békét szolgáljuk minden körülmények között. Napjaink háborús viharában különösen fontos, hogy a béke emberei legyünk, és imádságainkkal törekedjünk megtörni a gonosz hatalmát.
Sokan ismerik XIII. Leó pápa Szent Mihály arkangyalhoz intézett imáját, amelyben békét és szabadulást kért Isten népe számára. Kérem a Fötisztelendő Paptestvéreket és a híveket, hogy ezt mind egyéni, mind közösségi imaéletünknek tegyük állandó részévé. Ezért javaslom, hogy minden szentmise végén és közösségi imaalkalmakon mondjuk buzgón ezt az imádságot:
Szent Mihály arkangyal,
védelmezz minket a küzdelemben;
a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk!
Esedezve kérjük:
„ Parancsoljon neki az Isten! ”
Te pedig, mennyei seregek vezére,
a sátánt és a többi gonosz szellemet,
akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban,
Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére!
Ámen.
 
Értesítjük a kedves testvéreket, hogy március 14-én, hétfőtől, március 17-én, csütörtökig zárva lesz az iroda. Hivatalos ügyintézésre a hittantermek átalakítása miatt a héten csak csütörtökön lesz lehetőség. Március 16-án, szerdán délelőtt csak telefonon tartunk ügy eletet a plébánián.
 
Március 19-én, jövő szombaton, 16.30 órára szeretettel hívjuk a kedves testvéreket a Nádorváros szíve a Szent Imre templom programsorozatunk következő előadására és az azt követő orgonakoncertre! Az előadás címe: Templomunk hitélete. Az előadást Szentmártoni-Borsó Bence főállású hitoktatónk fogja tartani. Az előadás után orgonakoncert kezdődik templomunkban, amelyen közreműködik Soós Gábor orgonaművész, templomunk orgonistája. A 18.00 órakor kezdődő szentmise után közösségi beszélgetésre, elemzésre is sor kerül az elhangzottakkal kapcsolatban.