Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.02.27.)

Évközi 8. vasárnap és hét
 
Ma minden szentmisén gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára. A kedves testvérek nagylelkű adományait előre is köszönjük.
 
Értesítjük a kedves testvéreket, hogy március 1-jén, kedden technikai okok miatt zárva lesz az iroda. Hivatalos ügyintézés ezen a napon nem lesz lehetséges. Kedden délelőtt telefonon tartunk ügyeletet a plébánián. Március 1-jén, kedden este a mise után elmarad a bibliaóra.
 
Az előttünk álló héten, március 2-án, szerdán hamvazószerda lesz. Hamvazószerdán megkezdődik a nagyböjti szent idő. Ezen a napon este 6 órakor kezdődik a szentmise, melynek keretében lesz a hamvazás szertartása. Hamvazkodásra lehetőség lesz egyébként, március 6-án, jövő vasárnap, minden szentmise végén is.
 
Nagyböjt az elcsendesedésnek, az imádságnak, a böjtnek és a húsvétra való készületnek a szent időszaka. A farsangi bálok és mulatságok, szórakozások ideje tehát március 1-jén, húshagyó kedden befejeződik. Legyünk erre tekintettel, amikor márciusi vagy április eleji programjainkat szervezzük.
 
Nagyböjt idején a betöltött 18. életévtől 60 éves korig szigorú böjtöt tartunk hamvazószerdán és nagypénteken, ami annyit jelent, hogy ezeken a napokon háromszori étkezés és egyszeri jóllakás megengedett. Hamvazószerdán és minden nagyböjti pénteken kötelező a húsételtől való tartózkodás a betöltött 14 éves kortól.
 
A Szentatya, Ferenc pápa 2022. február 23-án az általános kihallgatás végén arra kért mindenkit, hogy március 2-án, hamvazószerdán tartsunk böjti napot a békéért. Külön biztatta a hívőket, hogy ezen a napon buzgón szenteljék magukat az imádságnak és a böjtnek, kérve Szűz Máriának, a Béke Királynőjének közbenjárását. A Püspöki Konferencia korábban kiadott körlevelében megfogalmazott szándékok mellett buzdítjuk a híveket, hogy az idei hamvazószerdai böjtölésünket, imáinkat és jócselekedeteinket a Szentatya szándéka szerint ajánljuk fel a béke megőrzéséért, a háború megszűnéséért, valamint magyar hazánkért és népünkért.
 
A nagyböjt szent idején péntekenként 17.30-kor kezdődik a keresztúti ájtatosság. Az első keresztúti ájtatosság március 4-én, pénteken lesz.
 
Március 4-én, a szokott időpontban látogatjuk az elsöpéntekes betegek első csoportját.
 
Talán már értesültek róla a kedves testvérek, hogy a héten, életének 88., áldozópapságának 64. évében elhunyt Rédly Elemér atya. Temetése március 3-án, csütörtökön a 11 órakor kezdődő gyászmise után lesz a Székesegyházban.  Elemér atya éveken át segített ki templomunkban is, amellett, hogy generációk ismerkedtek meg hitünkkel az általa írt hittankönyvekből. Elemér atya nekrológját a Győri Egyházmegye honlapján olvashatják. Az örök világosság fényeskedjék neki! Imádkozzunk érte!