Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

XIV. Győri Katolikus Ifjúsági Találkozó - 2021.11.06.

A tavalyi év pandémiás kihagyása után idén ismét fiatalokkal telt meg templomunk Szent Imre ünnepének másnapján. Több, mint 150 győri és Győr környéki fiatal vett részt a 14. alkalommal megrendezett Győri Katolikus Ifjúsági Találkozón.

A regisztráció és az öttevényi Totus Tuus Ének- és Zenekar zenei ráhangolódása után reggel 9-kor Dr. Fodor Réka, azaz Afréka előadásával indult a délelőtt. Afréka nem először tartott előadást templomunkban, 2020 februárjában már tartott egy nagy sikerű előadást amelynek felvételét megnézhetik itt! Az ifjúsághoz szólva elsősorban arról beszélt, hogyan alakult élete, hogyan valósította meg gyermekkori álmát, amikor Albert Schweizerről olvasva elképzelte, hogy egyszer ő is missziós orvos lesz Afrikában. Az álom - hosszú évtizedek után - valóban megvalósult és nem sokkal a nálunk tartott előadása után indult két hétre újból Nigériába - amiből aztán a pandémia miatt fél éves misszió lett. Erről és korábbi utairól is lebilincselően mesélt "Dr. Réka", ahogy Nigériában szólítják őt. Megismertük azt a történetet is, amikor családjával együtt utazott egyik missziós újtára. 

Afréka előadását csoportos beszélgetések követték. A közös ebéd után a délután Greguss Sándor, író, költő, filmkészítő tanúságtételével folytatódott. Afréka férje elsősorban arról a csodálatos gyúgyulásról beszélt a hallgatóságnak, amellyei Isten egy gyógyíthatatlannak minősített betegségből gyógyította meg.

A Sándorral történt csodálatos gyógyulásról való tanúságtétel után ismét csoportokban folytatódott a munka, a templomhajóban, a karzaton, a hittantermekben és a tanácsteremben is fiatalok dolgoztak, beszélgettek a hallottakról.

A délután Greguss Anna tanúságtételével folytatódott. Anna, a Greguss házapár nagyobbik lánya érettségire készül és néhány éve ő is bekapcsolódott édesanyja missziós munkájába, amikor két éve mindhárman kijutottak az afrikai országba, rengeteg remek fotót készített, amelyek belekerültek az Afréka 2. c. kötetbe is, de tolmácsként is segítette édesanyja munkáját. Személyes tanúságtételében Anna útkereséséről, szüleivel való kapcsolatáról, a közösség szerepéről, pályaválasztásáról is beszélt a fiataloknak.

Anna tanúságtétele után került sor a fórumra, amelyben a csapatok bemutatták alkotásaikat, elmondták gondolataikat, miközben a háttérben ügyes kezek összeillesztették a képet, amelyet a szószék elé állítottak fel. Aki még nem látta, a héten még megnézheti eredetiben is!

Az ifjúsági találkozót gitáros szentmise zárta, amelyet dr. Veres András megyéspüspök mutatott be.

Ha nem volt lehetősége a helyszínen hozzájárulni az Afréka Alapítvány támogatásához vagy a továbbiakban is támogatni szeretné az Afréka Alapítvány missziós tevékenységét, ezt a következő számlaszámon teheti meg:
Afréka Alapítvány 10101346-27099400-01004002

Ha követni szeretné Dr. Fodor Réka tevékenységét, ajánljuk Facebook oldalát: https://www.facebook.com/afrekahu/