Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2021.10.31.)

Évközi 31. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten, november 1-jén, hétfőn Mindenszentek főünnepe, 2-án, kedden Halottak napja, 4-én csütörtökön Borromeo Szent Károly püspök emléknapja, 5-én, pénteken pedig Szent Imre herceg főünnepe lesz.

November 1-jén, hétfőtől november 6-án, szombatig különleges ünnepi hét lesz plébániánkon. Az ünnepi hét szertartásrendje:

Mindenszentekkor és Halottak napján a szentmisék és szertartások rendje a következő:

November 1-jén, hétfőn, Mindenszentek napján templomunkban délelőtt ½ 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor lesznek a szentmisék. Az esti szentmise után közösen imádkozzuk a halottakért végzett Olvasmányos imaórát. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, arra, hogy Mindenszentek főünnepe parancsolt ünnep, ezért a szentmisén való részvétel a vasárnapokhoz hasonlóan kötelező.

November 2-án, keddenHalottak napján az altemplomban délelőtt 9 órakor, az urnakertben délután 4 órakor, a templomban pedig este 6 órakor várjuk a híveket a szentmisékre. Az szentmisék végén közösen imádkozzuk a lucernáriumot, az altemplomban és az urnakertben pedig a halottakért bemutatott szentmiséink végeztével megáldjuk a sír- és urnahelyeket. Abban az esetben, ha halottak napján délután esős idő lenne, akkor a 4 órakor kezdődő szentmisét a templomban mutatjuk be és a szentmise végén az urnakerti szektorok megáldása helyett a lucernáriumot fogjuk imádkozni.

November 2-án, keddig, az ünnepekre való tekintettel, az altemplom és az urnakert reggel 8 órától este 8 óráig lesz nyitva.

 

November 4-én, csütörtöktől november 6-án, szombatig tart az idei év Szent Imre ünnepköre. A szentmisék és szertartások rendje a következő:

November 4-éncsütörtökön, az ünnepi előesti szentmise este 6 órakor kezdődik. A koncelebrált szentmisét a Győri Brenner János Hittudományi Főiskola elöljáróival, és a kispapokkal együtt fogjuk ünnepelni. A szentmise főcelebránsa és ünnepi szónoka Dr. Reisner Ferenc rektor atya lesz. A szentmise után közösen imádkozzuk az Olvasmányos imaórát Szent Imre tiszteletére.

November 5-énpénteken, Szent Imre főünnepén reggel ½ 8-kor szentmise lesz a Szent Imre oltárnál. A szentmise után ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget. Az Oltáriszentség előtti folyamatos szentségimádásra szeretettel kérjük a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait és a kedves testvéreket. Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett lapokon iratkozzanak fel azok, akik a nap folyamán ½ órára vállalni tudják az Oltáriszentség imádságos őrzését.  Délután 5 órakor közös szentórát tartunk a hívekkel. A szentórát Licz Csaba diakónus atya vezeti. A szentségimádás a ¾ 6-kor kezdődő szentségi áldással és szentségeltétellel zárul.

Az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Csóka Gáspár OSB gyémántmisés bencés atya lesz. Az ünnep szentmise végén gyémántmisés áldásban részesíti a kedves testvéreket. Nagy örömmel jelezzük egyúttal, hogy Gáspár atya november hónaptól vasárnaponként a ½ 12-kor kezdődő szentmiséket ismét rendszeresen fogja bemutatni templomunkban.

November 5-én, pénteken a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket.

November 6-ánszombaton lesz a 14. alkalommal megrendezésre kerülő egész napos ifjúsági találkozónk a plébánián. A 7-8. osztályos és középiskolás, egyetemista fiatalokat ½ 9-től várjuk találkozónkra, melynek mottója így hangzik: „Légy vidám és tedd a jót” (Don Bosco) Az ifjúsági találkozónk vendégelőadói a Greguss család tagjai: Dr. Fodor Réka (Afréka) afrikai missziós orvos és férje, Greguss Sándor író, költő, műfordító és filmkészítő, valamint Greguss Anna gimnazista. A Greguss család közösen tesz tanúságot a mindannyiunk előtt missziós lelkületéről, hitéről valamint Jézus iránti szeretetéről. Az ifjúsági találkozó előadásait és a tanúságtételt szeretettel ajánljuk figyelmébe a felnőtteknek is. A találkozó este 6 órakor ünnepi gitáros szentmisével zárul, amelynek főcelebránsa Dr. Veres András megyéspüspök atya lesz.

A nap folyamán megvásárolható lesz az afrikai misszióról szóló Afréka c. könyv 1. és 2. kötete, amellyel nagyban hozzájárulhatnak a misszió támogatásához. Az esti szentmisén a külön erre a célra kihelyezett ládában gyűjtést is tarunk, amellyel ugyancsak a missziót szeretnénk támogatni. Nagylelkű adományaikat előre is köszönjük!
 

Az ifjúsági találkozóval kapcsolatban kérjük az ügyes háziasszonyokat, hogy sós és édes sütemények elkészítésével szíveskedjenek támogatni programunk szervezését. Az elkészített süteményeket november 5-én, pénteken délután 5 órától a szentmise előtt vagy után szíveskedjenek behozni a sekrestyébe. Fáradozásukat előre is köszönjük.

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!