Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2021.10.03.)

Évközi 27. vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten, október 4-én, hétfőn Assisi Szent Ferenc, 7-én, csütörtökön Rózsafuzér Királynője emléknapja, 8-án, pénteken pedig Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátrónájának ünnepe lesz.
 
Október 3-án, vasárnap szeretettel hívunk mindenkit a „Nádorváros Szíve, a Szent Imre Templom” kulturális rendezvénysorozatunk következő programjára, melynek keretén belül Őszi Plébániai Napot tartunk Szent Ferenc emléknapjához kapcsolódva.
A családi napunk délelőtt 3/4 9-kor tanévnyitó szentmisével kezdjük, melynek keretében megáldjuk a gyermekek iskolatáskáit, tankönyveit és tanszereit. A szentmise után szeretettel várunk mindenkit szeretetvendégségre a templom előkertjébe.
A családi nap délután 15 órakor rövid játékos feladatlap kitöltésével folytatódik, amely templomunkról, Assisi Szent Ferencről, legkedvesebb háziállatainkról fog szólni. A feladatlapokat családonként tudjátok kitölteni, a legügyesebbek természetesen külön kis ajándékban részesülnek. Szeretettel hívjuk a délutáni alkalomra a házi kiskedvenceiteket is, hiszen a feladatlap kitöltése után szeretnénk megáldani mindenki házi kiskedvencét a templom előtti kertben ©. Szeretettel várjuk a családokat, plébániánk apraját és nagyját az együttlétre.
 
Október 4-én, hétfőtől megkezdődnek a plébániánkhoz tartozó óvodákban az ovis hittanok, a plébánián a szentségfelkészítési csoportok órái, a kedd esti bibliaórák, a szerdai schola-próbák, valamint a pénteki ifjúsági csoport együttlétei is. Az ovis hittan beosztásával kapcsolatban Márton Laura néninél lehet érdeklődni. Az elsőáldozási szentségfelkészítő csoportokat Haraszti Levente bácsi és Szentmártoni-Borsó Bence bácsi vezetik. A bérmálási szentségi felkészítővel kapcsolatban az elkövetkező vasárnapokon részletes tájékoztatást adunk.
 
Október 7-én, csütörtök este 17.10-re kérjük a ministránsokat megérkezni a sekrestyébe. 17.15-kor a ministránsok vezetésével imádkozzuk a Rózsafuzért.
 
Október 9-én, szombaton szeretettel hívunk mindenkit a „Nádorváros Szíve, a Szent Imre Templom” kulturális rendezvénysorozatunk következő programjára, melynek keretén belül kerül sor a „Templomunk építésének története” című előadásra. Előadó: Galambos Krisztina könyvtáros, „A győri Szent Imre herceg úti templom története” című könyv szerzője. Az előadás 16.30-kor kezdődik. Ezt követően kerül sor az orgonakoncertre, melyen közreműködik: Soós Gábor orgonaművész. A 18.00 órakor kezdődő szentmise után közösségi beszélgetésre, elemzésre is lehetőségre nyílik.
 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!