Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2021.09.12.)

Évközi 24. vasárnap és hét
 
Ezen a vasárnapon délelőtt 1/2 12-kor kezdődik a Ferenc pápa által bemutatott szentmise Budapesten, a Hősök terén, amelyen plébániánk szervezésében 60 fős zarándokcsoporttal veszünk részt. Templomunkban ettől függetlenül minden szentmisét a szokott időpontban megtartunk.
 
Az előttünk álló héten, szeptember 13-án, hétfőn Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja, a Győri Székesegyház felszentelésének ünnepe, 14-én, kedden a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe, 15-én, szerdán a Fájdalmas Szűzanya, 16-án, csütörtökön pedig Szent Kornél és Szent Ciprián püspök, vértanúk emléknapja lesz.
 
Szeptember 18-án, szombaton szeretettel hívunk mindenkit a „Nádorváros Szíve, a Szent Imre Templom” kulturális rendezvénysorozatunk következő programjára, melynek során Békefi Adám helytörténet kutató, a Kisalföld Kincsei Egyesület alelnöke tart vetített képes előadást „Nádorváros története” címmel. Az előadás délután 16.30-kor kezdődik templomunkban, ezt követően orgonakoncert kezdődik, amelyen közreműködik Soós Gábor orgonaművész. Az előadás, az orgonakoncert, valamint a 18.00 órakor kezdődő szentmise után rövid lehetőség nyílik az előadáson elhangzottakról való beszélgetésre, elemzésre. Szeretettel várunk mindenkit, a belépés az előadásra és az orgonakoncertre ingyenes.
 
A héten szerdán, szeptember 15-én az esti szentmise után kezdi meg rendszeres próbáit a hittanteremben templomunk scholája, amely 12 fővel képviseltette magát az Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén. A schola minden szólamba várja énekelni szerető és tudó új tagok jelentkezését