Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Virágvasárnap - 2021.03.28.

Maszkok a híveken, ministránsokon, a miséző papon, kézfertőtlenítő, lezárt padok, távolságtartás, szokatlanul kevés hívő...

Ha a két évvel ezelőtti és korábbi virágvasárnapokra tekintünk vissza, ezek a legszembetűnöbb változások. Ha a tavalyi év teljes lezárására emlékezünk vissza, akkor nagy öröm, hogy nem a Facebook-közvetítést nézzük monitoron, telefonon, hanem, ha szigorú előírások mellett, de személyesen is részt vehettünk Jézus jeruzsálemi bevonulásának megünneplésében. A szertartás a pandémia körülményeitől eltekintve hasonló volt az korábbi évekhez, a jeruzsálemi bevonulás evangéliumát az urnakertben hallgattuk meg, ott került sor a barkaszentelésre. Annak megjelenítése, amikor "Jeruzsálem gyermeknépe pálmafáknak ágait hozván elébe ment az Úrnak", valamint "leterítvén ruháit az útra, nagy szóval így kiáltott: Hozsanna Dávid Fiának, áldott, aki az Úr nevében jő", ezúttal a templomhajóban történt, majd ezt követte a felmutatott kereszt előtti tiszteletképpen a "Gloria, laus et honor", Dicsőség és dicséret tenéked, Megváltó Királyunk" ének. Az olvasmányok után a schola énekelte Szent Márk passióját.

A nagyhét további napjainak progamja a hirdetésben olvasható.