Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2019.11.03.)

 

Évközi 31. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten november 4-én, hétfőn Borromeo Szent Károly püspök emléknapja, 5-én, kedden Szent Imre herceg, 9-én, szombaton pedig a Lateráni Bazilika felszentelésének ünnepe lesz.

November 4-én, hétfőn kezdődik meg az idei év Szent Imre ünneplése. Az ünnepi előesti szentmise este 6 órakor kezdődik. A koncelebrált szentmisét a Győri Hittudományi Főiskola elöljáróival, és a kispapokkal együtt fogjuk ünnepelni. A szentmise főcelebránsa és ünnepi szónoka Bognár István spirituális atya lesz. A szentmise után közösen imádkozzuk az Olvasmányos imaórát Szent Imre főünnepéről.

November 5-én, kedden, Szent Imre ünnepén reggel ½ 8-kor szentmise lesz a Szent Imre oltárnál. A szentmise után ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget. Az Oltáriszentség előtti folyamatos szentségimádásra szeretettel kérjük a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait és a kedves testvéreket. Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett lapokon iratkozzanak fel azok, akik a nap folyamán ½ órára vállalják az Oltáriszentség imádságos őrzését.  Délután 5 órakor közös szentórát tartunk a hívekkel. A szentségimádás a ¾ 6-kor kezdődő szentségi áldással és szentségeltétellel zárul. Az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Winkler Zsolt esperes, öttevényi plébános atya lesz.

November 9-én, szombaton lesz a 13. alkalommal megrendezésre kerülő egész napos ifjúsági találkozónk a plébánián. A 7. – 8. osztályos és középiskolás, egyetemista fiatalokat ½ 9-től várjuk találkozónkra, melynek mottója így hangzik: „Járj a vízen!”  Az ifjúsági találkozónk vendégszónoka Ábrahám Béla szalézi szerzetes atya lesz. A találkozó részletes programja itt olvasható. Az ifjúsági találkozóval kapcsolatban kérjük az ügyes háziasszonyokat, hogy sós és édes sütemények elkészítésével szíveskedjenek támogatni programunk szervezését. Az elkészített süteményeket november 8-án, pénteken délután 5 órától a szentmise előtt vagy után szíveskedjenek behozni a sekrestyébe. Fáradozásukat előre is köszönjük.