Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Szent Imre herceg főünnepe - 2018.11.05.

Templomunk védőszentjének, Szent Imre herceg főünnepének megünneplése a Szent imre oltárnál bemutatott reggeli szentmisével kezdődött, majd egész napos szentségimádással folytatódott. Délután 5 órakor közös imaóra zárta a szentségimádási napot.

Az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődött. A szentmisét Ferling György atya, jelenlegi nagylózsi plébános mutatta be. György atya a 90-es években a Szeminárium prefektusa volt és azokban az években rendszeresen ő mutatta be templomunkban a vasárnap esti szentmisét. György atya is visszatekintett azokra az évekre, amikor prefektuskén rendszeresen találkozott a szentimrés hívekkel templomunkban, s érdemes amiatt is megemlíteni, mert a mostani szentmisén részt vettek a Szeminárium mai kispapjai is, akik a Hittudományi Főiskolat augusztusban kinevezett rektora, dr. Reisner Ferenc atya vezetésével érkeztek hozzánk látogatóba. 

A szentáldozás után közösen vonultunk ki a templom elé, ahol a kispapok mécseseket helyeztek el a Szent Imre szobornál, s együtt énekeltünk és közösen imádkoztunk Szent Imre közbenjárását kérve. A templomba visszatérve György atya ezüstmisés áldásban részesítette az ünnepen nagy számban részt vett híveket.

A képre kattintva nyílik meg képgalériánk az ünnepi esti szentmiséről.