Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Személyi változások a Győri Egyházmegyében

Veres András megyéspüspök a Győri Egyházmegyében 2018. augusztus 1-jei hatállyal az alábbi változtatásokat rendelte el.

A Soproni Szent György Plébánia összevonásra kerül a Soproni Szentlélek és Szent Mihály Plébániával (Városplébánia). Eddigi állomáshelyének meghagyása mellett megbízta Horváth Imre plébánost a Soproni Szent György Plébánia lelkipásztori ellátásával. 

Bognár István plébánost felkérte Győr-Kisbácsa plébánia oldallagos ellátására. 

Dömötör László plébániai kormányzót felmentette Petőháza és Fertőújlak lelkipásztori ellátása alól. Egyúttal kinevezte Mosonszolnok plébániai kormányzójává Újrónafő és Várbalog oldallagos ellátásával. 

Dr. Lukácsi Zoltán rektort felmentette a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet rektori megbízatása alól, és kinevezte Győr-Sziget plébánosává Győr-Újváros, Pinnyéd és a Győri Szent Erzsébet Plébánia oldallagos ellátásával. 

Dr. Németh Gábor plébánost felmentette Győr-Kisbácsa, Győr-Sziget, Győr-Újváros és Pinnyéd lelkipásztori ellátása alól.  A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága irodavezetőjének második mandátuma idén nyáron lejár, a tisztséget Dr. Németh Gábor atya veszi át. 

Dr. Reisner Ferenc plébánost felmentette Hegykő, Hidegség és Fertőhomok lelkipásztori ellátása alól, és kinevezte a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet rektorává. 

Dr. Szalai Gábor plébánost felmentette Sopronkövesd és Nagycenk lelkipásztori ellátása alól. Egyúttal kinevezte Ács plébánosává Bábolna, Csém és Vaspuszta oldallagos ellátásával. 

Győri Imre plébános nyugdíjazási kérelmét elfogadta és felkérte, hogy plébániai kormányzóként továbbra is lássa el a Győr-Gyárvárosi Plébániát. 

Henczel Szabolcs plébánost felmentette a Soproni Szent György Plébánia lelkipásztori ellátása alól, valamint a Szent Pál Katolikus Szakkollégium lelkészi és igazgatói megbízatása alól. Egyúttal kinevezte Szany plébánosává Rábaszentandrás, Egyházaskesző és Várkesző plébániák oldallagos ellátásával. 

Holpár István Balázs újmisés első állomáshelyéül Tata II. plébániát jelölte ki, ahol segédlelkészként végzi szolgálatát. 

Kálmán Imre plébánost felmentette a Soproni Szent Imre Plébánia lelkipásztori ellátása alól, és kinevezte a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet prefektusává. 

Kovács Csaba Albert plébánost kinevezte a Komáromi Esperesi Kerület esperesévé. 

Kovács Gergő Vilmos templomigazgatót felmentette a Szent Orsolya-templom templomigazgatói megbízatása alól, és kinevezte a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium lelkészévé és egyetemi lelkésszé, iskolalelkészi feladatkörének meghagyásával. Lakóhelyéül a Soproni Szent György Plébániát jelölte ki. 

Lőrincz Béla plébános nyugdíjazási kérelmét elfogadta és felkérte, hogy plébániai kormányzóként továbbra is lássa el Vitnyéd, Csapod és Pusztacsalád plébániákat. 

Magyaros László segédlelkészt felmentette a Győri Székesegyházi Plébánia segédlelkészi megbízatása alól, és kinevezte a Mosonmagyaróvári Nepomuki Szent János Plébánia (Mosonmagyaróvár II.) segédlelkészévé. 

Németh István plébánost felmentette Fertőszentmiklós, Röjtökmuzsaj és Ebergőc plébániák lelkipásztori ellátása alól, és kinevezte a Soproni Szent Imre Plébánia plébánosává.

Németh József igazgatót felmentette a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda igazgatói megbízatása alól és a Győri Szent Erzsébet Plébánia lelkipásztori ellátása alól. Kinevezte Hegykő plébánosává Fertőhomok és Hidegség oldallagos ellátásával. 

Simonics Péter esperesplébánost felmentette Tárkány, Nagyigmánd, Kisigmánd és Csép plébániák lelkipásztori ellátása alól, valamint a Komáromi Esperesi Kerület esperesi megbízatása alól. Egyúttal kinevezte Fertőszentmiklós plébánosává Röjtökmuzsaj és Ebergőc oldallagos ellátásával. 

Szalai Kálmán plébános nyugdíjazási kérelmét elfogadta és felkérte, hogy plébániai kormányzóként továbbra is lássa el Hegyeshalom, Bezenye és Levél plébániákat. 

Szarka Gábor plébánost felmentette Agyagosszergény és Fertőendréd lelkipásztori ellátása alól. Egyúttal kinevezte Sopronkövesd plébánosává Nagycenk oldallagos ellátásával. 

Takács Péter plébánost felmentette Szany, Rábaszentandrás, Egyházaskesző és Várkesző lelkipásztori ellátása alól. Egyúttal kinevezte Tárkány plébánosává, Nagyigmánd, Kisigmánd és Csép plébániák oldallagos ellátásával. 

Varga Imre plébánost felmentette Ács, Bábolna, Csém és Vaspuszta lelkipásztori ellátása alól. Egyúttal kinevezte Agyagosszergény plébánosává Fertőendréd, Petőháza és Fertőújlak plébániák oldallagos ellátásával.

Vlaj Márk segédlelkészt felmentette a Mosonmagyaróvári Nepomuki Szent János Plébánia (Mosonmagyaróvár II.) segédlelkészi megbízatása alól, és kinevezte a Győri Székesegyházi Plébánia segédlelkészévé.

Forrás: Győri Egyházmegye