Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Boldog Apor Vilmos ünnepe - 2017. május 23.

2017. május 23-án templomszentelő püspökünk, Boldog Apor Vilmos emléknapján a reggeli szentmisét követően egésznapos szentségimádás volt templomunkban és tiszteletadásra kihelyezésre került Boldog Apor Vilmos ereklyéje is. A szentségimádást szentóra zárta Németh István atya vezetésével.


Este 6 órakor kezdődött az ünnepi szentmise, amelyet Dr. Veres András megyéspüspök atya mutatott be, Mogyorósi Márk, Benkovich Ferenc, Németh István, Nagy József és Csóka Gáspár OSB atyákkal, valamint Dr. Balázs Tamás plébánossal. Püspök atya homíliájában a Jó Pásztor példáját állította elénk. A szentmise végén a jelenlevők közösen elimádkozták az Apor Vilmos Imaszövetség imádságát új papi hivatásokért.


A szentmise után került sor a templom homlokzatán elhelyezett kerámia alkotás leleplezésére és megáldására. A templomszentelést megörökítő alkotás Sándor József Péter Alkotász és Samu Eszter keramikus művész házaspár munkája. Különös egybeesés, hogy az alkotók azt a jelenetet örökítették meg, amikor Apor Vilmos az asszisztenciával vonul a templom előtti területen, a nép esernyővel követi az eseményeket és a kép a vizes kövezeten tükröződik, tehát a szenteléskor is esett az eső, s most éppen akkor zúdult hatalmas zápor a környékre, amikor az ünneplők kivonultak a kép megáldására. 


Az kép elhelyezésének aktualitását adta, hogy ebben az évben ünnepeljük Boldog Apor Vilmos vértanú püspök születésének 125., boldoggá avatásának 20. évfordulóját, valamint a Szent Imre Plébánia alapításának 80. évfordulóját.

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!